Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

(4 personer)
600 g fläskkarré i skivor
1 paket bacon
1 stor rödlök
500–600 g broccoli
1 msk sesamfrön
2 msk solrosfrön
3 msk pumpakärnor
olja till stekning
10 cm purjolök
ca 20 minitomater
100 g fetaost

Marinad:
2–3 msk olivolja
½ tsk malen ingefära
salt och peppar

Sås:
1 tsk dijonsenap
1 äggula
½ vitlöksklyfta
1 dl olivolja

Till servering:
gärna en fräsch sallad

Beredning:

Skär köttet i tärningar och trä upp på spett tillsammans med rullade baconskivor och lök skuren i båtar. Blanda ingredienserna till marinaden på en flat tallrik och vänd spetten i den.

Blanda senap, äggula och vitlök till såsen. Salta och peppra lite lätt. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Dela broccolin i mindre buketter. Rosta alla frön i en torr stekpanna under omrörning. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek broccolin på medelvärme tills den mjuknar lite. Den ska fortfarande vara riktigt krispig. Blanda ner tunt skuren purjolök, tomater i kvartar och fetaost i bitar. Salta och peppra. Grilla spetten på grillen eller i grillpanna, 3–5 min. Servera med broccoli, sås och ev sallad.

Mest läst