fräsch sallad med bönor och endiv
fräsch sallad med bönor och endiv

En festlig och fräsch sallad som är en fröjd för ögat.

SOMMARSALLAD

(4 personer)
4 rödbetor

100 g haricots verts

100 g sockerärter

1 endiv

1 färsk gul lök

5 minitomater

1 knippa rädisor

1 syrligt äpple

40 g rucolasallad

150 g fetaost

1/2 dl olivolja

2 msk flytande honung

salt och peppar

Beredning: Koka rödbetorna mjuka, gnid av skalen. Dela rödbetorna i mindre bitar. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 4 min. Spola dem kalla. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min. Spola dem kalla.

Skiva endiv och lök tunt, dela minitomaterna, skiva rädisorna och skär äpplet i mindre tärningar.

Lägg upp rucola på ett fat. Fördela grönsaker och sallad över. Toppa med smulad fetaost. Ringla olivolja och honung över. Salta och peppra.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Mest läst