GNOCCHI MED ÄRTER, BACON OCH ÄPPLE

(4 personer)

400 g gnocchi

200 g bacon

300 g ärter, frysta

2 äpplen

1/2 knippe färsk timjan

50 g parmesanost

salt och peppar

TILL SERVERING:

50 g parmesanost

gott bröd

BEREDNING:

1. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Strimla baconet och stek det knaprigt i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Lägg ner de frysta ärterna i kokande vatten, låt koka 2 min. Häll av vattnet.

3. Skölj och skiva äpplena.

4. Hacka timjanen. Blanda avrunnen gnocchi med bacon, ärter, äppelskivor, timjan och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

5. Fördela gnocchin på varma tallrikar, toppa med parmesan och servera ett gott bröd till.

RECPET & FOTO: All Over Press

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina 05/2018. 

Läs även: Cannelloni med spenat och fetaost