kopp med musli och fil

kopp med musli och fil

BOVETECRUNCH

1 sats
3 dl helt bovete

1 dl sesamfrön

1 dl linfrön

1 dl havregryn OBS! ej fiberberikade

2 äggvitor

Gör så här:

Lägg bovetet i en kastrull och täck med vatten. Låt stå minst 8 timmar. Sätt ungen på 200 grader. Skölj bovetet ordentligt i en finmaskig sil. Rör samman alla ingredienser. Vill du ha större bitar breder du ut blandningen jämnt på en plåt och låter den stå i ungen ca 15 minuter. Vänd på ”kakan” och låt stå ytterligare ca 15 minuter. Bryt i bitar. För mindre bitar, blanda till en grynig röra och rör om då och då under sammanlagt ca 30 minuter.

LÄS MER:

Få skönare magkänsla! Börja dagen rätt med frukostpudding – helt anpassade till FODMAP.

Var med och tävla om kokboken Mer lugn mage med god mat (Lava förlag).

Utvald läsning

Femina