Fudge låter väl kanske inte som någon hälsokost, men det går att göra det på ett sätt som är betydligt nyttigare än vanlig fudge du köper i butik.

Hemligheten är att använda kokosolja som innehåller nyttiga fetter och oljor. Därtill lägger vi massor av nötter, vilket som bekant är något vi alla bör äta för dess goda hälsoegenskaper.

Men fudge äter vi ändå så klart främst för att det är gott, och det här enkla receptet kommer få dig att alltid vilja ha halva frysen full av gyllenbruna fudgerutor.

Du behöver:
1. 1,2 dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)

2. 2 msk kokosolja

3. 2 msk lönnsirap eller honung

4. 1/4 tsk vaniljextrakt

5. 1 krm salt

Gör så här:
1. Mixa ingredienserna ordentligt. Om det går trögt kan du ställa skålen i micron i ca 15 sekunder.

2. Häll krämen i en form med bakplåtspapper.

3. Ställ i frysen i 30-40 minuter.

4. Ta ut när din fudge är hård, vänta i 5 minuter och skär sedan upp i rutor.

Färdigt!
(Om du inte slukar alla direkt går det utmärkt att spara dem i frysen.)

Av Joel Linde