Raw food-bollar är ett utmärkt alternativ när hungern börjar smyga sig på, innan ett träningspass eller när du är på språng. Dessutom är de väldigt enkla att göra – och smarrigt goda!

20 st bollar
Tid: 10 minuter

Du behöver:
1,1 dl cashewnötter

1,1 dl mandlar

Saft och zest från 1 citron

2 msk honung

1,7 dl riven kokos (eller kokosflakes om du vill ha mer tuggmotstånd)

Riven kokos för att rulla bollarna i

En mixer

Gör så här:
Mixa mandlarna och cashewnötterna till ett mjöl.

Häll i samtliga ingredienser och blanda noggrant med en träslev.

Häll upp riven kokos i en tallrik för att rulla bollarna i.

Använd en matsked för att måtta upp 20 bollar och rulla de sedan i kokos.

Låt bollarna stå i kylen i en timme innan servering.

Förvaring:
Förvara bollarna i kylskåp så håller de i 3-4 dagar.

Receptkälla: Leanlivinggirl
Av Thowe Wagner Larsson

Mer lästips
Så gör du egna broccoligroddar
5 hälsofördelar med att äta blomkål
4 snygga halvstora väskor – perfekta för korta resor

Mer läsning

Femina