Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Gör smaskiga chips av överblivet potatisskal

24 jun, 2024 
AvEbba S. Dahlman
Enkla, snabba och miljövänliga hushållsknep står i centrum i Feminas programserie Ekohemmet. Här bjuds på ett härligt recept som tar till vara på överblivet potatisskal.
Annons

Så här under sommarmånaderna äts mycket potatis i vårt avlånga land. Därför passar vi på att bjuda på ett recept som tar till vara på det överblivna potatisskalet. Så släng det inte för allt i världen – gör smaskiga chips i stället!

Kolla på klippet för att se hur du går till väga. Fick vi använda bara ett ord för att beskriva detta recept, så är det utan tvekan: ENKELT!

Se fler avsnitt av Feminas videoserie i samarbete med Ekohemmet här.

Ekohemmets recept: Chips av överblivet potatisskal

  1. Lägg det överblivna potatisskalet på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Häll över olja och flingsalt.
  3. Ställ in plåten i ugnen på 150°C i 15 minuter.
  4. Plocka ut ur ugnen och låt svalna.
  5. Servera och njut!
Annons