(2–4 personer)
400 g repad grönkål

1 gul lök

2–3 vitlöksklyftor

1 msk smör

salt och svartpeppar från kvarn

1/2 grönsaksbuljongtärning

2 dl grädde

60 g fetaost

Beredning: Skölj och grovhacka kålen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smöret. Tillsätt så mycket kål som det ryms i pannan, lägg på ett lock. Fyll på med kål efter hand som kålen i pannan har mjuknat. Smaka av med salt, peppar och buljong. Slå i grädden och låt puttra på svag värme i ca 20 min. Smula osten över och vänd runt.

INSPIRERAD? RECEPT PÅ GRÖNKÅL HITTAR DU PÅ:
Grönkålschips
Grönkålspaj med valnötter
Dunderkål
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Mer läsning

Femina