Granatäppelchutney och grönmögelost

  • AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Av Anna-Lena Bjarneberg

Ett härligt tillbehör till ost.

2 msk pinjenötter
kärnorna från 1 granatäpple
1⁄2 dl portvin
1 dl vit sirap

Till servering
en bit grönmögelost av favoritsorten

Beredning:

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skaka pannan ofta och passa noga så att de inte bränns vid. Pressa hälften av granatäppelkärnorna till juice genom en sil (ska bli 1⁄2 dl juice). Koka upp juicen med portvin och sirap i en kastrull och låt koka på god medelvärme tills lagen börjar tjockna, ca 10 min. Låt svalna. Rör ner resten av granatäppelkärnorna och de rostade pinjenötterna. Servera chutneyn till osten.