Gratinerade pastasnäckor

Gratinerade pastasnäckor

(4 personer)
ca 12 stora pastasnäckor

125 g mascarpone, italiensk färskost

1 kula mozzarella

2 dl riven parmesanost

salt och peppar

1 stor aubergine

1 dl olivolja

4 dl tomatsås

Beredning: Koka pastasnäckorna ­nästan mjuka i lättsaltat vatten. Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Skiva auberginen i ca 7 mm tunna ­skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast om man använder en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Ställ in i 175° varm ugnen och baka i ca 40 min. Servera gratängen rykande varm.

Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK

INSPIRERAD? LÄS MER:
8 enkla och goda pastarecept
Snabba pastarätter
Pastasallad med varmrökt lax
Vegetarisk köttbullspasta

Utvald läsning

Femina