Gratinerade pastasnäckor

  • AvFemina
gratinerade pastasnäckor
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
  • (4 personer)
    ca 12 stora pastasnäckor
  • 125 g mascarpone, italiensk färskost
  • 1 kula mozzarella
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt och peppar
  • 1 stor aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl tomatsås
Gratinerade pastasnäckor
Gratinerade pastasnäckor

Beredning: Koka pastasnäckorna ­nästan mjuka i lättsaltat vatten. Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Skiva auberginen i ca 7 mm tunna ­skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast om man använder en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Ställ in i 175° varm ugnen och baka i ca 40 min. Servera gratängen rykande varm.

Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK

INSPIRERAD? LÄS MER:
8 enkla och goda pastarecept
Snabba pastarätter
Pastasallad med varmrökt lax

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör