- (4 personer)
ca 12 stora pastasnäckor - 125 g mascarpone, italiensk färskost
- 1 kula mozzarella
- 2 dl riven parmesanost
- salt och peppar
- 1 stor aubergine
- 1 dl olivolja
- 4 dl tomatsås
Beredning: Koka pastasnäckorna nästan mjuka i lättsaltat vatten. Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Skiva auberginen i ca 7 mm tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra. Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast om man använder en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Ställ in i 175° varm ugnen och baka i ca 40 min. Servera gratängen rykande varm.
Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK
INSPIRERAD? LÄS MER:
8 enkla och goda pastarecept
Snabba pastarätter
Pastasallad med varmrökt lax
