Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Grattis teälskare! Nu lanserar Starbucks tre sorters telatte

01 mar, 2018 
AvMalin Karlberg
Cafékedjan Starbucks utökar nu sitt dryckessortiment med telatte i tre olika smaker, baserade på finmalda tepulver blandade med ångad mjölk.
Annons

Efter tre år av smaktester lanserar Starbucks i dag tre nya sorters latte gjorda på te istället för kaffe. Dryckerna, som går under namnet Teavana, är baserade på en helt ny mikroteknik där man extraherar smak från tebladen i form av ett finmalet pulver. På så vis utvinner man hela teblad istället för att brygga teet – en metod som ska ge en mer intensiv smakupplevelse.

De tre smakerna som lanseras är:

Rooibos Tea Latte – en rooibosblandning från Sydafrika som har en vanilj- och honungsliknande doft med en hint av karamell.

Matcha Tea Latte – gjord på tre blandningar från Japan, Kina och Korea, med en subtil blommig ton och lätt söt arom. Kan även göras som en islatte!

Red Apple Rooibos Tea Latte – en sötare och fruktigare variant av den vanliga rooiboslatten, innehållande äppelsirap och äppelblomsextrakt med frystorkat äpple som strös över latten. Endast tillgänglig under en begränsad tid.

Samtliga drycker går att få laktosfria eller veganska (då gjorda på soja- eller havredryck). Båda roobiosdryckerna är koffeinfria och såväl vanliga roobioslatten som matchalatten är osötade (men man kan givetvis välja att addera en sirap eller söta med exempelvis honung).

Läs även:

Annons