Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Green Kitchen Stories tofumasala med cashewnötter

22 aug, 2019 
AvFemina
Green Kitchen Stories version på den klassiska indiska rätten är både vegansk och allergivänlig men den smakar nästan exakt som originalet. Om du föredrar en mer klassisk version kan du använda grädde eller kokosgrädde i stället för cashewnötter.
Annons

För att göra masalan vuxen i smakerna, rör ner garam masala efter att ha serverat barnen och servera rikligt med gröna blad vid sidan om för att balansera den mäktiga såsen.

Låt barnen hjälpa till med att tärna tofun (med en barnvänlig kniv). Låt dem också smaka på kryddorna och smaka av såsen.

INGREDIENSER

2 msk kokosolja

1 gul lök, skalad och grovhackad

2 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade

15 g färsk ingefära, skalad och finriven

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen gurkmeja

1 tsk malen kardemumma

½ tsk malen spiskummin

½ tsk garam masala (valfritt)

1 burk krossade tomater à 400 g

1 ½ dl cashewnötter, helst blötlagda över natten, sköljda och avrunna*, eller 2 ½ dl matlagningsgrädde 2 ½ dl vatten (uteslut om du använder grädde)

Annons

2 msk pressad citron 400 g tofu, klappad torr med hushållspapper och tärnad

havssalt och nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Hetta upp kokosoljan i en gryta på medelhög värme och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i 15 minuter, eller tills löken har mjuknat och det doftar fantastiskt i köket! Tillsätt tomaterna, krydda med salt och lite peppar och låt sjuda i 15 minuter. Ta bort grytan från värmen och tillsätt cashewnötter, vatten och pressad citron. Mixa allt till en slät sås och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt tofun och låt sjuda i 15 minuter, eller tills allt är genomvarmt. Häll upp i skålar och toppa med lite kokt ris och koriander.

TILL SERVERING:

Kokt fullkornsris, färsk koriander

 

Annons