gul-gazpacho

(Förrätt för 4 personer alt lunch för 2 personer)
500 g gula tomater, hackade

1 gul paprika, hackad

1/2 gul chili, finhackad

1/2 nektarin, hackad

1/2 schalottenlök, hackad

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

några isbitar

Till servering:
4 skivor dagsgammalt bröd

olivolja

Beredning: Kör alla ingredienserna till soppan i mixer. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Önskar du en extra svalkande soppa så mixa soppan igen med några isbitar precis före serveringen.

Skär bort kanterna på brödet och skär det i bitar, ca 2×2 cm. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödbitarna tills de är gyllene och knapriga. Salta och låt dem svalna lite på hushållspapper.

Ringla lite olivolja över soppan och servera tillsammans med de nystekta krutongerna.

Av CAROLINE DAFGÅRD

Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL