För 24:e året i rad stod kändiskocken Wolfgang Puck för maten på Governors Ball, den lyxiga efterfesten till Oscarsgalan. Där festade 1 500 galagäster loss på en meny bestående av ett 60-tal olika rätter – bland annat kycklingpaj, pastagratäng med tryffel, Wagyu-minihambugare, Oscarformad rökt lax, räkrisotto och kaviarparfait toppad med 24-karats guld.

Bland sötsakerna fanns bland annat 7 000 guldfärgade mini-Oscars i choklad, klubbor med passionsfrukt- och karamellsmak och cocktail-inspirerade macarons. Gästerna fick också testa den nya rosa chokladen som Femina skrivit om tidigare, i form av en dessert bestående av jordgubbs- och hibiskusmousse, jordgubbskompott, vaniljkaka, mascarponekräm och ruby-choklad.

Maten sköljdes ner med 1 400 flaskor Piper Heidsieck Cuvee Brut – sammanlagt runt 12 000 glas champagne – och 2 400 flaskor vin från Francis Ford Coppola.

Under festligheterna gick det åt bland annat:

1 500 vaktelägg

250 humrar från Maine

135 kilo Miyazaki wagyu-nötkött

15 kilo svart tryffel

15 kilo kaviar

13 kilo ätbart guld

Ett ton kakao

Maten tillreddes av en kökspersonal på 300 personer, medan 900 servitörer jobbade i matsalen.

All överbliven mat donerades till välgörenhetsorganisationen Los Angeles Regional Food Bank, som jobbar med att bekämpa hunger.

– Människor som i princip inte har någonting kommer att få samma måltid som världens största stjärnor, sa Wolfgang Puck till E! News.

Läs allt om Oscarsgalan – inklusive kvällens snackisar och snyggaste looksen från röda mattan – här!

Foto: IBL

Källor: Us Weekly, Refinery29.com