Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Här är väckarklockan som bjuder dig på kaffe – direkt i sängen

29 sep, 2017 
AvMinna Wallén-Widung
Är du också en sådan som omöjligt kan fungera normalt innan dagens första kopp kaffe? Då är den här finurliga väckarklockan något för dig – den väcker dig med en nybryggd kopp kaffe direkt vid sängen.
Annons

Svenskarna älskar kaffe. I snitt dricker vi tre koppar om dagen, vilket placerar oss högt upp på listan över världens mest kaffedrickande länder.

För många av oss är det svårt att komma i gång med dagen innan den där första koppen kaffe, och det är det som den Londonbaserade designern Joshua Renouf tagit fasta på. Han är hjärnan bakom ”Barisieur”, väckarklockan som väcker dig lagom till att dagens första kopp kaffe eller te är bryggd och redo att intas direkt i sängen.

Funkar lika bra för te

”Barisieur” fungerar så här: på kvällen fyller du på med vatten och kaffe och ställer in alarmet. När du vaknar på morgonen har väckarklockan kokat kaffet lagom till att alarmet ringer. Du kan också välja att ligga kvar och dra dig i sängen en stund innan kaffet är klart.

Annons

I väckarklockan finns dessutom plats för en liten behållare med mjölk och socker, och kaffet förvaras i en smart liten låda undertill.

Är du tedrickare? Inga problem, väckarklockan fungerar lika bra med te.

Smakar det så kostar det

Än så länge säljs ”Barisieur” bara via en sajt där projektet finansieras genom så kallad crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering. Genom att förhandsbetala för produkten hjälper kunderna upphovsmannen att överhuvudtaget kunna producera den.

Och smakar det så kostar det – väckarklockan kostar i nuläget drygt 2 400 kronor. Men folk verkar villiga att betala bra för att kunna njuta av sitt kaffe innan de knappt hunnit öppna ögonen på morgonen. I skrivande stund har man samlat in över fem miljoner kronor via sajten. När den så småningom blir tillgänglig i butik hos återförsäljare, väntas väckarklockan kosta ännu mer – drygt 3 400 kronor.

Bild: Instagram

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Annons