Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hummus på gröna ärtor

25 jul, 2015 
AvKaroline Jönsson
Annons
green_hummus

GRÖN HUMMUS

5 dl frysta gröna ärter

1/2–1 vitlöksklyfta, beroende på storlek och smak

1/2 dl rapsolja

1/2 tsk sesamolja

salt och svartpeppar

Till servering:

olivolja

svarta sesamfrön

Beredning:

Koka ärterna mjuka, slå av vattnet.

Blanda samtliga ingredienser till hummusen i en skål och mixa till en slät massa. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i en skål, ringla lite olja över och toppa med svarta sesamfrön.

BAGUETTER

(2 st)

15 g jäst

3 dl kallt vatten

7 dl vetemjöl

1/2 msk salt

Beredning:

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en deg. Tillsätt saltet och knåda i 1 min. Låt stå övertäckt i rumstemperatur över natten eller i ca 10 tim.

Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och forma snabbt till två avlånga längder utan att trycka ut för mycket luft. Tvinna varje längd och lägg över på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 1 tim.

Ställ in i 200° varm ugn och grädda i 20–30 min eller tills baguetterna har fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem i botten.

Annons