Det australiensiska vinhuset Jacob’s Creek har producerat en mängd olika viner sedan 1976. Nu lanserar de Aperitivo Spritz, ett uppfriskande mousserande vin med smak av blodapelsin och bittersöt citrus.

Aperitivo Spritz har en bas gjord på gleradruvan – samma druva som används för att producera prosecco. Förutom blodapelsin har man tillsatt utvalda smaker från växtriket som cinchona (kinaträd) och extrakt från lakritsrot.

– Man har spenderat mycket tid på att hitta den perfekta mixen för att på bästa sätt balansera smaken av blodapelsin med detta australiensiska mousserande vin som görs på gleradruvan. Det har varit en mycket spännande process, och Jacob’s Creek Aperitivo Spritz är ett bra exempel på hur varumärkets kärlek och passion för vinproduktion kombinerat med en progressiv anda, har lyckats skapa något nytt och spännande för våra konsumenter, säger Anna Westermark, Senior produktchef, Pernod Ricard i ett pressmeddelande.

Serveringsförslag:

Servera Aperitivo Spritz med mycket is och gärna en skiva röd grapefrukt. Mat som passar till är bland annat pizza bianco, pasta primavera, oliver, charkuterier, valnöt- och prosciuttosallad, rökt eller gravad lax och citrussorbet.

Jacob’s Creek Aperitivo Spritz (nr 75855) finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kr. Alkoholhalten ligger på 8,5 %.

Läs även:

Nu finns en festival för dig som älskar Aperol Spritz

5 trendiga drinkar att njuta av i höst