Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Juleskum 2020 – så smakar årets skumtomtar

17 aug, 2020 
AvEmma Castman
Varje år släpper Cloetta sin årgångssmak på det omåttligt populära julgodiset Juleskum – och 2020 är inget undantag. Så smakar årets skumtomtar!
Annons

Numera finns de klassiska skumtomtarna från Cloetta på var och vartannat julbord. Godiset, som heter Juleskum och har en söt smak av jordgubb, lanserades på 1960-talet och har sedan dess blivit en klassiker att räkna med.

Varje år lanserar godistillverkaren dessutom en tillfällig smak på de populära tomtarna – och i år är det blåbär som gäller.

”Tomten har satsat på skidkarriär, bjuder på skum med smak av blåbär!”, står det på förpackningen till årgångssmaken på Juleskum 2020.

De nya skumtomtarna kommer att finnas i butik från och med vecka 42. En påse innehåller 100 gram och har ett rekommenderat konsumentpris på 11,90 kronor.

Årets smak på Juleskum är blåbär
Juleskum med smak av blåbär, vad tror du – hiss eller diss?

Förutom den limiterade smaken Juleskum Blåbär lanserar Cloetta även nyheten Juleskum Granar – ett mjuk julgransformat godis som består av en kombination av vaniljskum och fruktgelé.

Annons

Även Juleskum Granar kommer att landa i butik vecka 42, och en påse förväntas kosta cirka 12 kronor.

Så har Juleskum smakat tidigare år

2011 Polka

2012 Vinteräpple

2013 Knäck

2014 Pepparkaka

2015 Clementin

2016 Tomtegröt och kanel

2017 Lingon

2018 Kola

2019 Polka

Därtill lanserade Cloetta sommaren 2012 en variant på sitt Juleskum – nämligen Juliskum bestående av skumtomtar med smak av päronglass och cola.

– Efter succén med årgångsskummet Juleskum Polka som lanserades julen 2011 fortsätter vi nu att ta ut svängarna för vårt folkkära Juleskum. Med glimten i ögat vill vi utveckla vårt erbjudande inom säsongsskum, med utgångspunkt från Juleskum som varumärke. Vi låter helt enkelt tomten åka på sommarsemester, förklarade de då i pressmeddelande.

Foto: Cloetta

LÄS MER:

Annons