Söta kokböcker

Årets påsk är utan tvekan en speciell sådan. Vi uppmanas att hålla oss hemma och ta det lugnt, istället för att träffa släkt och vänner. Men bara för att vi ska stanna hemma betyder det inte att vi måste skippa firandet. Ta chansen och lär dig baka något nytt. Sötsaker som godis och chokladbollar eller bakverk som tårtor och mjuka kakor. Här är sju inspirerande kokböcker:

Söta saker: Godis

Författare: Therésia Franklin

Om boken: Påsken är för många synonym med godis. Testa gör egna geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Eller varför inte låta barnen vara med och göra sitt eget godishalsband! Här hittar du recept på i princip allt godis du kan tänka dig.

 

Chokladbollar: Nyttigt & gott

Författare: Kersti Liljeqvist Zebeda

Om boken: Chokladbollar i olika varianter passar både till mellanmål och dessert. Inspireras av många olika recept i denna härliga bok. Alla är bakade utan gluten, mjölk och vitt socker.

 

Söta saker: Småkakor

Författare: Therésia Franklin

Om boken: Älskar du småkakor av dess slag så är den här boken något för dig. Här hittar du recept på att från syltkakor, dumekolor och amerikanska cookies till italienska biscotti, saltlakritsbollar och supersega daimsnittar.

 

Baka med godis

Författare: Jenny Warsén

Om boken: Vad sägs om att njuta av en rolig godispannacotta, citronglass med lakritsrippel eller karamelliserade popcorn? Det här är en rolig kokbok full med inspiration på vad du kan göra för bakverk med påskgodiset.

 

Baka utan ugn

Författare: Camilla Hamid

Om boken: Här bakas det pajer, tårtor och småkakor – utan ugn. Camilla Hamid började baka utan ugn redan som 10-åring och nu har hon släppt en bok med alla sina knep och otroligt mumsiga recept.

 

Söta saker: Mjuka kakor

Författare: Therésia Franklin

Om boken: Prova att baka någon god, mjuk kaka i påsk. Här hittar du allt från kärleksmums och morotskaka till saftiga fruktkakor. Bara att baka loss i köket!

 

Kakburken: Hela Sveriges bästa bakverk

Författare: Mia Öhrn

Om boken: Här har konditorn Mia Öhrn samlat de bästa recepten som delats i Facebook-gruppen Kakburken där över 90.000 medlemmar delar med sig av sina bästa recept på sötsaker.

 

LÄS MER: 

Sugen på något gott? Här är 9 inspirerande kokböcker

Tips: Mysiga böcker om romantik och relationer

Bra böcker för dig som vill träna hemma

Mest läst