Kladdkakan

Kladdkakan

Sveriges godaste kladdkaka, Kladdkaka med marängsviss-topping, bakar Amy Allegrini Hobson, 14 år från Kumla. Tidigare i höst vann hon Kladdkakeracet, Arlas årliga baktävling för barn mellan 10 och 14 år, som anordnas i syfte att sprida bakglädje bland barn och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. Här bjuder Arla Köket på vinnarreceptet.

Kladdkaka med marängsviss-topping /12 bitar
Ingredienser:
100 g Arla® Svenskt Smör

2 ägg
3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt

Topping:
2 dl Arla Köket® vispgrädde

2 bananer
1 1⁄2 dl små maränger 

strössel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.