recept-korv-specialare

(4 personer)
4 korvar

1 portabello

olivolja till stekning

4 skivor gott bröd
Mos:
700 g mjölig potatis

ca 3 dl gräddmjölk

2 msk olivolja

50 g smör

1–2 dl riven parmesanost

salt och peppar
Till servering:
1 dl riven pepparrot

rårörda lingon

senap

Beredning: Börja med moset. Skala ­potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt tillsammans med gräddmjölken. Obs! Ta lite mjölk i taget så att inte moset blir för löst. Blanda ner olivolja, smör och ost. Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

Dela svampen i mindre bitar och stek den i olivolja i några minuter. Salta och peppra. Stek eller grilla korvarna på medelvärme, vänd dem då och då så att de inte spricker. Grilla eller rosta bröden.

Servera korven tillsammans med moset, svampen, bröden och lite färsk pepparrot. Lingon och en klick senap är ju ett måste.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM