Stine Christiansen
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan
1:02

Efter reklamen: 4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

(1:02)

Slå på ljud

Krämig svampsoppa med örtolja

4 personer

Krämig svampsoppa med örtolja.

Den krämiga soppan är perfekt som förrätt eller lättare lunchrätt. Vill du göra den mer mättande serverar du en matig smörgås till.

Stine Christiansen

1 schalottenlök

350 g svamp

olivolja och smör, till stekning

1 ½ dl vitt vin

6 dl färdig höns- eller grönsaksbuljong

1 timjankvist

2 dl vispgrädde

salt och färskmalen peppar

till servering

grön pesto

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka löken. Rensa svampen, ta undan 150 g och spara till toppingen. Stek lök och svamp i olja tills svampen är lätt gyllene. Häll över vitt vin och låt koka in till hälften.

2. Tillsätt buljong, timjan och grädde och låt puttra i 10 minuter. Lyft ut timjankvisten. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

3. Skär resterande svamp i bitar och fräs gyllene i smör. Häll upp soppan och toppa med den stekta svampen och grön pesto, servera med bröd.

Ekohemmet: Så gör du chips av potatisskalet
0:42

Efter reklamen: Ekohemmet: Så gör du chips av potatisskalet

(0:42)

Slå på ljud
Mest läst