Trendar: Nostalgi Tips på svenska kriminalserier Årets bästa adventskalendrar Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia

Krispig sallad

23 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

1 spetskålshuvud eller motsvarande mängd vitkål

½ msk strösocker

2 tsk salt

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

¼ gul lök i skivor

1 dl matlagningsyoghurt

½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad

Beredning:

Strimla kålen riktigt tunt och lägg i en skål. Tillsätt socker och salt och knåda in det i kålen. Låt stå och dra ca 30 min. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av.

Annons