(4 personer)
600 g kycklinglårfilé
grillpinnar av trä
1 rödlök
2–3 färska fasta plommon eller nektariner
olivolja
salt och peppar
torkade chiliflagor, finns i kryddhyllan
1 kvist färsk rosmarin

Sallad
2 mangor
1 avokado
100 g sockerärter
5–6 minitomater
1/2 dl rostade pinjenötter
ca 30 g rucolasallad
1 kruka koriander
rivet skal av 1/2 lime
saft av 1 lime

Dressing
1 dl matlagningsyoghurt
1–2 msk flytande honung

Beredning:

Putsa lårfiléerna fria från ev fett och skär dem ev i mindre bitar. Trä upp på spett varvat med klyftad lök och klyftade plommon eller nektariner. Vänd spetten i olivolja. Krydda med salt, peppar och chiliflagor. Kläm in lite rosmarin mellan kycklingbitarna på spetten.

Skala och skär mangon och avokadon i små kuber. Blanda försiktigt med finstrimlade sockerärter, klyftade tomater, pinjenötter, rucola och koriander. Toppa med rivet limeskal och limesaft.

Blanda yoghurt och honung.

Grilla spetten på medelvärme, ca 3 min på var sida. Servera tillsammans med salladen och yoghurten.

Av Jan-Erik Hagbohm