Läcker vardag

  • AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Recept-FLASKFILE-MED-STEKT-APPLE

(4 personer)
ca 600 g fläskfilé
2 rödlökar
3 äpplen
2 msk olivolja till stekning
3 msk smör till stekning
4–5 stjälkar färsk timjan
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
Bakade rödbetor:
4 rödbetor
1–2 msk olivolja
1/2 tsk malen kryddnejlika
salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 liten burk pesto
Till garnering:
gärna lite färsk timjan

Beredning: Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsfast form. Tillsätt olja, kryddnejlika, salt och peppar och vänd runt. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 30 min eller tills rödbetorna är mjuka.

Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Skär oskalade äpplen i tunna båtar.

Putsa filén fri från ev fett och hinnor. Skiva köttet i 2 cm tjocka bitar. Salta och peppra. Stek köttet i olja och smör, 3–4 min på var sida. Ta upp ur pannan och håll dem varma.

Lägg ner äpple, rödlök och timjan i ­pannan och stek på medelvärme under omrörning i ca 5 min. Tillsätt äppel­cidervinäger, honung, salt och peppar och stek i ytterligare 2–3 min.

Lägg upp fläskfilén på ett fat och toppa med äppelblandningen. Lägg rödbetorna bredvid och fördela peston över. Servera.

AV CAMILLA BIESBERG MARKUSSEN

FOTO BETINA HASTOFT

I NUMMER 12 2015 FÅR DU FLER SMARRIGA RECEPT. TIDNINGEN FINNS I BUTIK FRÅN DEN 19 NOVEMBER.