Läckra och nyttiga grönkålschips

  • AvLotta Hansson
grönkålschips recept
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
gronkalschips1

TRENDIGA GRÖNKÅLSCHIPS

1/2 liter färsk grönkål

1–2 msk olivolja

1–2 nypor flingsalt

krydda, t ex sesamfrön eller torkad basilika, timjan, rosmarin

Beredning: Skölj och repa kålen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, strö på salt och ev krydda. Massera in oljan i kålen. Sprid ut i ett jämnt lager. Ställ in i 125° varm ugn och baka tills chipsen är krispiga, 15–20 min.

Så tillagar du säsongens grönsak - kålrabbin

Brand logo
Så tillagar du säsongens grönsak - kålrabbin

FOTO KAROLINE JÖNSSON