gronkalschips1

TRENDIGA GRÖNKÅLSCHIPS

1/2 liter färsk grönkål

1–2 msk olivolja

1–2 nypor flingsalt

krydda, t ex sesamfrön eller torkad basilika, timjan, rosmarin

Beredning: Skölj och repa kålen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, strö på salt och ev krydda. Massera in oljan i kålen. Sprid ut i ett jämnt lager. Ställ in i 125° varm ugn och baka tills chipsen är krispiga, 15–20 min.

FOTO KAROLINE JÖNSSON

 

INSPIRERAD? FLER RECEPT MED GRÖNKÅL HITTAR DU HÄR:
Pasta med gräddig grönkåls- och citrussås
Matchabowl med grönkål
Dunderkål
Grönkålspaj med valnötter
Gräddstuvad grönkål med fetaost
Grönkålstabbouleh
En grön drink med grönkål
Grönkålspesto
Grönkål med ugnsbakad lax och solrospesto

Mer läsning

Femina