(4 personer)
800 g lammracks eller lammkotletter

olivolja

salt och peppar

Potatissallad:
700 g nykokt färskpotatis

3–4 msk olivolja

3–4 msk hackad dill

1/2 dl hackade pinjenötter

rivet skal av 1/2 citron

1/2 knippa persilja

2 hackade vitlöksklyftor

Basilikaolja:
1/2 kruka basilika

1 dl olivolja

salt

Beredning:
Pensla köttet med olivolja. Salta och peppra.

Dela den nykokta potatisen och blanda med övriga salladsingredienser. Smaka av med salt och peppar. Mixa basilika, olivolja och salt till en slät grön sås.

Grilla köttet över fin glöd, ca 2 min på var sida, alt i grillpanna på spisen, 7–10 min totalt – vänd då och då under tiden. När innertemperaturen visar 60° är köttet lagom rosa.

Servera med potatissalladen och basilikaoljan eller ett gott aromsmör av 100 g smör som blandats med finhackad färsk rosmarin, pressad vitlök, rivet limeskal, salt och peppar.