Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Lantsallad med picklade polkabetor

22 jun, 2015 
AvFemina
Annons
lantsallad

FRANSK LANTSALLAD

200 g rökt tärnat sidfläsk

5 ägg

1 näve brytbönor, snoppade

1 näve vaxbönor, snoppade

1 krispsallad + 1 lollo-rosso sallad

2 salladslökar, tunt skurna

picklade polkabetor, se recept härintill

1 knippa bladpersilja, grovhackad

senapsmajonnäs, se recept härintill

Beredning:

Stek sidfläsket krispigt. Koka äggen i 5–6 min och skär varje ägg i 4 bitar. Koka bönorna några minuter, spola dem sedan kalla. Riv salladen i bitar.

Lägg upp på serveringsfat. Toppa med persilja. Servera med senapsmajonnäs.

PICKLADE POLKABETOR

2 polka- eller vanliga rödbetor, skalade

Lag:

1/4 dl ättiksprit, 12 %

3/4 dl strösocker

11/2 dl vatten

Beredning:

Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull så att sockret löser sig. Låt svalna.

Annons

Skiva polkabetorna tunt, lägg dem i en glasburk och slå över den svala lagen. Låt stå i minst 1 tim före serveringen. Förvara i kylen så håller de i upp till en vecka.

SENAPSMAJONNÄS

2 äggulor

2 msk dijonsenap

1 msk grovkornig senap

1 msk vitvinsvinäger

2 dl rapsolja

1 par droppar tabasco

salt och peppar

Beredning:

Se till att alla ingredienser är rumsvarma, så skär sig majonnäsen inte lika lätt.

Vispa äggulor med senapssorterna och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan dropp-vis under konstant vispning och vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

Annons