Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Laxkorv och grönsaksmarinad: Här är årets grillnyheter!

20 apr, 2018 
AvRebecca Wictor
Grillsäsongen är här och butikerna översvämmar med nyheter för grillen. Vi tipsar om 2018 roligaste nyheter för sommarens alla grillfester.
Annons

Nu är det snart dags att dra fram grillen och i år finns det massor av roliga nyheter värda att prova. Många livsmedelsföretag har experimenterat vilt inför säsongen och vad sägs om burgare gjorda på svenskt sjögräs eller korvar gjorda på lax?

Här är årets roligaste grillnyheter:

1. ICA Selection Holy Smoke BBQ

En grovmald krov med 96% kötthalt framtagen i samarbete med Holy Smoke i Höganäs. Lätt söt hetta från bitar av anchochili, honung och rökt paprika.

Annons

2. VegMe Seaweed-burger

Sockertång från Kosteröarna och kallrökt vatten och rapsolja. Där har ni hemligheterna bakom VegMes nya Seaweed-burger tillika Sveriges första burgare med havslager. Tillsammans ska de ge mycket umamismak och en mer köttliknande textur.

3. Laxkorv

Laxkorvarna är tillverkade på färsk laxfilé och varmröks på traditionellt vis med alved. Korven finns i två smaker, den kryddida Ört & Vitlök som har lite grövre struktur och Original som är finmalen och lik en wienerkorv i

Annons

sin struktur. Korvarna har hög laxhalt, 80% respektive 78% och är  gluten- och laktosfria.

4. ICA crispyslaw Mango & Chili

En fräsch sallad på fint skurna grönsaker och mango. Perfekt tillbehör till grillat kött eller fisk.

5. Baconnaise

Såsen vi länge längtat efter. Bacon och majonnäs i ett, kan inte bli bättre än så. Gott till precis allt!

Annons

6. God grillkorv till både vuxna och barn

Lithells släpper sin storsäljare Grillkorv i en smalare variant. Rökt på traditionellt vis med rökspån och med 60% kötthalt. En annan nyhet är deras kycklingkorv för barn.

7. BBQ Marinade for vegetables Balsamic & Herbs

Santa Maria satsar på marinader till fisk och grönsaker. I sommar kan du få grönsaker med smak av Balsamvinäger och örter.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Annons