Magnus-nilsson

Bor: – På en liten gård i Mörsil (Åre kommun) tillsammans med sambo och två barn.
Favoriträtt: – Risgrynsgröt med socker och kanel.
Bästa matminne: – Jättesvårt att svara på. I mitt yrke får jag ju nya hela tiden.
Passion: – Jag tycker mycket om att fotografera. Dock inte mat, utan mer sådant som jag får vara med om. Tack vare mitt yrke får jag resa en del och då är det kul att ta bilder. Det blir mest digitalt men jag har precis köpt en ny storformats­kamera för bladfilm. Och så gillar jag att skriva.
Var hämtar du inspiration: – En klurig fråga. Jag har nog mer fokus på olika tekniker.
Redskap du inte vill vara utan: – En riktigt vass kniv.

SYLTKAKOR

SYLTKAKOR

(20 st)
500 g vetemjöl

1 msk bakpulver

220 g strösocker

300 g saltat smör, rumstempererat

2 väldigt färska ägg, rumstempererade

god sylt, Magnus föredrar hallon och hjortron

Beredning:

Värm ugnen till 200°, arbeta ihop de torra ingredienserna med smöret. Vispa ­sönder äggen och tillsätt även dem, arbeta slätt. Forma degen till små bollar som placeras på en bakplåt, gör en grop med fingret och fyll gropen med lite sylt. Baka av i ugnen. Kakorna ska vara gyllene men se till att sylten inte bränner i kanterna på gropen. Ät dem så snart de svalnat lite, kakor är bäst nygräddade.

Recept och bild är hämtade ur Magnus Nilssons kokbok Fäviken (Tukan förlag).

Utvald läsning

Femina