Vem älskar inte en riktigt god macka? Nu pratar vi alltså matiga, smakrika och mättande mackor.

Äntligen kommer Stockholmarna få tillgång till Malmös bästa hak, för nu kommer Scandwich till Midsommarkransen. I mars öppnar dörrarna till  mackrestaurangen som i söder är kända för att göra de godaste av mackor. Vad sägs om en med krispig fläsksida, äppelmos, picklad rödlök och fänkålsmajo eller den vegetariska varianten med rotselleri som smörskum istället?

Vad sägs om denna goding? ”FLÄSKPÅRK” är gjord med långbakad fläsksida, sojapicklade champinjoner och kimchimajjo.

Från och med den 24 mars kan alltså huvudstadsborna njuta av en god macka till lunch eller middag. Det finns alltid en ”köttsk”, en vegetarisk och en vegansk macka att välja mellan. Samt en hel del goda snacks och handgjorda pommes.

– Vi vill skapa ett ställe som vi själva skulle älska att hänga på. För oss betyder det bra mat, intressanta och goda dryckesalternativ och, viktigast av allt – en inbjudande atmosfär som med mjuk röst säger ”det är inte så himla noga, bara kom in och ät, drick, umgås och ha det gött”, säger Johan Lind, ansvarig för Stockholmsfilialen (storebror till Oskar Lind som är VD för familjeföretaget).

Lillebror Lind är såklart också med i Scandwichs framgångssaga, som ingen mindre än kocken i gänget. Drillad av Daniel Müllern, känd från Köksmästarna och Kockarnas Kamp. Så det är kanske inte så konstigt att mackorna blivit så pass kända som de är. Vill du testa syskonskarans mat är det Vattenledningsvägen 44 som är adressen i Midsommarkransen.

Läs även:

11 ställen i Stockholm att äta brunch på

Nu öppnar italienska saluhallen Eataly i Stockholm

Tako är Stockholms nya asian fusion-krog

Frantzén i Stockholm blir Sveriges första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin

Artikeln publicerades först på ELLE.