Trendar: Nostalgi Vårmode Livsberättelser Tips på weekendresor Se alla videos om skönhet Let's Dance Intervju med Anette Alsing Femina Plus Feminas historia

Marinerade jordgubbar med gräddig yoghurt

11 jul, 2012
AvLotta Hansson
jordgubbar i skål med grädde
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
jordgubbar i skål med grädde

(4 personer)
1 liter färska jordgubbar
3–4 msk råsocker
rivet skal och saft av 1 lime
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk flytande honung
1 dl lättvispad grädde
1–2 msk finstrimlad basilika

Beredning:

Skär jordgubbarna i bitar och blanda med råsocker och rivet skal och saft av lime. Låt stå och dra i ca 10 min, rör om någon gång under tiden.

Blanda yoghurt med honung. Vänd ner grädden. Lägg upp jordgubbarna i en serveringsskål.

Toppa med  yoghurtgrädden. Fördela basilika och lite råsocker över. Servera.

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

Annons