Trendar: Nostalgi Vårmode Livsberättelser Tips på weekendresor Se alla videos om skönhet Let's Dance Intervju med Anette Alsing Femina Plus Feminas historia

Mathias Dahlgren öppnar ny helvegetarisk restaurang

23 jan, 2017
AvNanna von Knorring
Stjärnkocken Mattias Dahlgren öppnar i februari en helvegetarisk restaurang på Grand Hôtel i Stockholm. Hans ambitionerna är skyhöga – restaurangen ska bli bland de bästa i världen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Foto: Grand Hôtel
Foto: Grand Hôtel

På anrika Grand Hôtel i Stockholm har Mathias Dahlgren haft restaurangen Matsalen som belönades med två stjärnor i Michelin-guiden, en restaurang som nyligen la ner sin verksamhet.  Nu är det klart att det i stället blir en ny vegetarisk restaurang i stjärnkockens regi som tar över i lokalerna.

Den 13 februari öppnar Mathias Dahlgrens nya restaurang Rutabaga. Rutabaga, vars namn kommer från ett gammalt svenskt ord för kålrot, kommer att vara en restaurang med en helvegetarisk à la carte-meny.

Läs även: De 12 bästa proteinkällorna för dig som inte äter kött

För DI Weekend berättar kocken att Rutabaga är en restaurang som han själv längtat efter.

Annons

– Min ambitionsnivå är att göra en vegetarisk restaurang i absolut världsklass, säger han till DI Weekend.

Sittplatserna i restaurangen blir något fler med uppemot 58 platser, jämfört med föregångaren som tog emot 35 gäster, skriver DI. Matbaren som också ligger i hotellet och drivs av Mathias Dahlgren kommer att fortsätta som vanligt och erbjuder även i fortsättningen både kött, fisk och vegetariskt på sin meny.

Rutabaga öppnar den 13 februari, men bordsbokningenöppnar redan från och med den 24 januari.

 

Läs även

8 enkla vegetariska recept

Forskning: Så här mycket frukt och grönt ska du äta för att bli lycklig

6 saker du trodde var veganska som ofta inte är det

 

Annons