Sedan Max lanserade sin Green-familj för två år sedan har många hittat nya favoriter i sortimentet. Men det har också funnits efterfrågan på fler produkter. Veganska nuggets har varit högst upp på önskelistan, säger Max chefskock Jonas Mårtensson.

Därför har Max – som numera inte heter hamburgare utan Burgers, för att vara tydliga med sin gröna mångfald – nu lanserat tre helt nya alternativ på den gröna menyn, där en av dem självklart är nuggets.

Crispy Nuggets

Veganska och glutenfria med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma.

Omdöme: Väldigt goda, ännu mer krispiga, och för dig som ätit kyckling – en tydlig likhet i både smak och textur. På riktigt svårt att känna någon skillnad, förutom att dessa kanske till och med var lite mer kompakta och matiga. Riktigt goda med den veganska majonäsen!

Crispy No Chicken

Vegansk och glutenfri burgare med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma. Med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och vid önskemål vegansk majonnäs.

Påminner väldigt mycket om en vegetarisk schnitzel, och även de nya nuggetsarna. Krispig och salt smak som kompletteras av den milda hettan i sriracha-ketchupen.

Chili ‘n’ Cheese

Vegansk burgare med protein från soja och vete och smaksatt med champinjoner, vitkål och dinkel. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter. Med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarost, jalapeños och originaldressing. Kan fås utan ost.

Bra hetta tack vare jalapeñosarna. Burgaren har en väldigt saftig textur men samtidigt med bra tuggmotstånd. Bitar av korn av vete och dinkel är bra komplement i den ganska feta och mjuka burgaren. Ljusår bättre än andra torrare burgare i samma kategori.

Max släpper samtidigt två nya veganska dippsåser – BBQ och Sriracha-ketchup – som passar riktigt bra till nuggetsarna!

Tillsammans med de tre vegonyheterna ger Max sin gästspelande halloumiburgare Grand Deluxe Umami Halloumi en fast plats på Green-menyn. Den lakto-ovo-vegetariska burgaren består av två friterade halloumiburgare, briochebröd, tomat, picklad rödlök och umamidressing.

Samtliga burgare lanseras på Max den 15 mars.

Läs även:

Så smakar McDonald’s första veganska hamburgare

5 vegetariska burgare för dig som vill äta mer grönt

Vegoburgare till grillsäsongen

[socializer-facebooklikeshare]

Artikeln publicerades först på Cafe.se.