Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Midsommar: 10 festliga desserter

16 jun, 2020 
AvLisa Nilsson
Den blomster tid är nu här och snart även midsommarafton. Vi har gjort en hel lista på 10 läckra desserter som passar perfekt på midsommarbordet.
Annons

Snart är den härliga midsommaraftonen här, när solen knappt går ner och den omfamnande sommarvärmen. Klänningar, kransar och dans är ofta i fokus – men så även maten och inte minst alla läckra desserter. Vi har därför gjort en lista på tio festliga och enkla desserter som passar perfekt till midsommarbordet.

Cheesecake med jordgubbar och kardemumma

Drömgod cheesecake med smak av kardemumma, toppad med färska jordgubbar. Pudra lite florsocker över bären och garnera med mynta.

Receptet hittar du på recept.se

Jordgubbspavlova med lime och vanilj

En ljuvlig krans av maräng fylld till brädden med jordgubbar. Under dessa gömmer sig en frisk kräm med yoghurt, vanilj och lime.

Annons

Receptet på den här drömmen hittar du på recept.se

Rulltårta med glass och marängtopp

Glace au four i litet format! I marängen döljer sig en kula glass, vilande på en botten av rulltårta med jordgubbsylt. Festligt!

Receptet på den lilla bakelsen hittar du här.

Lättbakad jordgubbstårta

Klassisk jordgubbstårta med lättbakad botten. Fyll tårtan med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar. Garnera med bär och grädde.

Annons

Receptet på den klassiska sommartårtan hittar du på här.

Chokladrutor i långpanna med sommarbär

Toppa med grädde och bär så blir de mjuka chokladrutorna med mockaglasyr som minibakelser. Festligt och lättbakat till många.

Receptet hittar du på recept.se.

Lemon curd

Enkelt recept på lemon curd, god som fyllning i tårta, pavlova eller i småkakor. Eller bara på rostad macka eller nybakade scones.

Annons

Det enkla receptet på lemon curd hittar du här.

Cheesecakepaj med fläder och jordgubbar

Istället för digestivebotten, baka ett pajskal med mandelmjöl. Lägg i en färskostfyllning med fläder och dekorera med jordgubbar.

Receptet hittar du på recept.se.

Jordgubbsmousse med rabarber

Sommarens godaste dessert! Mixa jordgubbar och rabarbersaft i härlig fluffig mousse med frisk smak av yoghurt och krämig grädde.

Annons

Läs receptet på denna godsak på recept.se.

Paj med havrebotten, citruskräm och bär

Snabb och somrig paj med frasig havrebotten, syrlig citruskräm och färska bär. Servera pajen genast så behåller bottnen sin frasighet.

Läs hela receptet på den frasiga pajen här.

Foliepaket med frukt, bär, choklad och marshmallows

Snabb och enkel dessert för grillen eller ugnen med frukt, bär, choklad och marshmallows i foliepaket. Servera med vaniljglass.

Receptet på en modern tappning av hajkbanan hittar du på recept.se

Läs mer:

Annons