Bjud på pizza med nektariner & rucola. Kvaliteten på hämtpizza varierar så vi kör med säkra kort och bakar vår egen.

(4 personer)

Pålägg:

4 nektariner

2 dl basilikapesto, finns på burk

ca 400 g getost

4 msk pinjenötter

Till servering:

nymalen svartpeppar

rucolasallad

Beredning:

Sätt ugnen på maxtemperatur, ca 250°. Placera stenskivan i botten på ugnen. Ta ut degen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen har kommit upp i temperatur och stenskivan blivit riktigt varm, 40–50 min beroende på ugn.

Dela, kärna ur och klyfta nektarinerna.

Kavla ut degbullarna på mjölad bänk till 7–8 mm tjocka plattor. Bred ut pesto över hela pizzorna, skiva osten och fördela den jämnt över. Lägg på nektarinklyftor och pinjenötter. Placera pizzan på stenskivan och baka tills den har fin färg. Ta ut och toppa med peppar och rucola.

Hitta recept för att göra din egen deg här »