Kocken Tom Sjöstedt och dessertkonditorn Daniel Roos har komponerat en meny som har lagats till imponerande 1400 gäster.

Här är alla rätterna och drycker som serveras på Nobelfesten.

Meny

Pressad och torkad jordärtskocka, serveras med kålrabbiblommor smaksatta med ingefära samt mildrostad kålbuljong

Frasig lammsadel, potatisterrin med Svedjancrème, gulbeta, saltbakad rotselleri, äppelsallad och rosmarinkryddad lammsky

Frostig blåbärsbavaroise, blåbärsglass med citrontimjan, limegelé, limecurd och limemaränger

 

Viner

Taittinger Brut Réserve

Domini la Cartoixa Formiga De Vellut 2014

Viña Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 2016

 

Kaffe och Nobelmuseets teblandning

Grönstedts Extra Cognac

Facile Punsch

Eau Minérale Stenkulla Brunn

FOTO: Stella Pictures