För många svenskar är Aladdinasken en given tradition under julfirandet. Sedan asken skapades år 1939 har dess innehåll varierat och över 50 smaker har tagits fram och bytts ut.

Även i år är det en chokladpralin som byts ut mot en annan. Pralinen Tryffel byts ut mot Kakaokrisp, en pralin fylld med nougatcrème och krispiga kakaonibs.

– Aladdin har en fantastisk historia och är en given del av det svenska julfirandet, mycket tack vare att vi ständigt utvecklat och förnyat innehållet i asken. I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya pralinen Kakaokrisp, som med sina krispiga kakaonibs är ett modernt tillskott till den klassiska asken, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Mondelēz AB.

För den som föredrar ljus choklad har asken Paradis funnits som komplement sedan 1957. Även i denna ask kommer den nya pralinen Kakaokrisp att finnas med.

Femina har smakat den nya pralinen och ger den tummen upp: härlig chokladsmak och trevlig crunch som bryter av mot den mjuka nougaten. Ett smarrigt om än inte så revolutionerande tillskott till Aladinasken (även om vi ännu hellre hade sett en comeback för trillingnöten…).

De nya Aladdinaskarna lanseras i oktober 2017, med start vecka 41.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.