2018 tog Swedish Tonic tillsammans med bageriet Gateau fram en gin & tonic-semla där grädden smaksattes med tonic och mandelmassan med gin. Succén blev snabbt ett faktum, och bakelsen kom tillbaka även året därpå.

Efter det har Swedish Tonic även lanserat en gin och tonic-glögg – och nu är det dags för nästa innovativa idé. Nämligen en GT-snaps, perfekt till annalkande midsommarhäng.

Den nya snapsen är kryddad med fläder och enbär, och har underliggande toner av citrus och rabarber. Alkoholstyrkan är 38 procent, och drycken kommer att finns i begränsad upplaga på Systembolagets beställningssortiment från och med den 13 maj.

En flaska kommer att kosta 299 kronor.

Snapsen kommer även som alkoholfri

Precis som med Swedish Tonics senaste glögg kommer årets GT-snaps även i en alkoholfri upplaga.

Den är också smaksatt med fläder och enbär, och har underliggande toner av sötma. Drycken har även ”hetta och attityd” från chili för att skapa en tydligare känsla av snaps.

Den alkoholfria varianten lanseras på samma dag som den med alkohol, det vill säga den 13 maj, och kommer gå att köpa på Swedish Tonics hemsida och via Systembolagets beställningssortiment, samt i de fysiska butikerna Designtorget och Cervera.

Foto: TT/Shutterstock, Swedish Tonic

LÄS MER: 

Sveriges bästa Gin & Tonic – du får recepten

Nu finns en rosa gin som smakar jordgubb och lime

4 enkla och goda drinkar med ginger ale

Mest läst