Det har varit tyst om Noma sedan de stängde ner på nyårsafton 2016 för att öppna på ny plats under 2017. Den danska stjärnrestaurangen, som fyra gånger rankats som världens bästa, öppnar nu upp för bokningar på nya Noma 2.0 som slår upp portarna på Refshaleøen i februari nästa år. En unik chans att knipa ett av premiärborden om du lyckas hålla dig framme.

På nya Noma kommer året att delas upp i tre olika säsonger, och menyerna följer varje säsong. Vid nyöppningen är det skaldjurssäsong och varje rätt kommer att innehålla minst ett element från havet. Från tidig sommar till tidig höst är det grönsakssäsong, då Noma utnyttjar sina egna odlingar, och från tidig höst till januari är det vilt- och skogssäsong då fokus är på svamp, kött, nötter, bär och höstens skörd.

I samband med öppningen kommer menypriset på restaurangen att öka från cirka 2 600 svenska kronor till 2 900 svenska kronor, exklusive dryck. Studenter får det däremot billigare, och kommer att erbjudas en generös rabatt och få chansen att äta Nomas meny för cirka 1 300 svenska kronor. Då ingår dessutom vin. Den nya restaurangen har 40 platser och varje kväll kommer fyra av dem att vara reserverade för studenter som väljs ut slumpmässigt utifrån en väntelista.

Så här kommer den nya restaurangen att se ut:

Läs även:

8 saker du inte får missa på Danmarks Österlen

Restips: Topp 5 i Köpenhamn

3 vintagepärlor i Köpenhamn

Artikeln publicerades först på Cafe.se.