Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nu kommer läsken som smakar som en lussebulle

26 nov, 2018 
AvAnna-Lena Pettersson
lusseläsk
En krämig läsk som är som att dricka en lussebulle, kan det vara något? Ja, varför inte! Vi kan inte få nog av saffran just nu, och den nya Lusseläsken är inget undantag.
Annons

Det går inte att få nog av godsaker som man kan smaksätta med saffran, åtminstone inte i juletid. Det var inte så länge sedan som Sia lanserade sin julglass med smak av lussebulle och små lussebulledegbitar. Och vem har inte försökt föreställa sig smaken på surölet Lusse Lelle från Brekeriet med smak av – just det, saffran. Nu kommer saffransläsken Lusseläsk från Soda Nation som är som en saffransbulle i läskform.

– Efter succén med Hornstulls Semmelsoda börjar vi få kläm på det mycket nischade området bakverksläsk. Lusseläsken är årets specialare bland juldryckerna och vi har uppgraderat denna flaska med en speciell kapsyl som man får av utan öppnare, säger David Gray på Soda Nation i ett pressmeddelande.

Krämig läsk med saffransmak

Just det. De påhittiga gottegrisarna på Soda Nation har tidigare lanserat en läsk med smak och känsla av semla så bakverksläsk är inget nytt för dem. Lusseläsken är, precis som semmelläsken, en så kallad ”cream soda”, som är lite krämig i texturen och kanske inte i första hand avsedd för att användas som törstsläckare, utan som något man läppjar på, lite i taget.

Annons

Det här med att dricka det vi är vana vid att äta, som skumtomteläsk och Lokas pepparkaksvatten från några år tillbaka, går det väldigt dela meningar kring. Vill man verkligen kunna ta klunkar av en lussebulle, godis eller pepparkaka? Och vill man att den ska vara kolsyrad? Vi ska inte vara domstol i detta, vill man dricka fika ska man förstås få göra det och vi måste ju lyfta på hatten åt påhittigheten.

Lusseläsk går att köpa i Soda Nations butik i Hornstull på Södermalm i Stockholm och kostar 25 kronor per 33cl-flaska.

Läs mer:

Annons