Entreprenören Oscar Farinetti grundade Eataly i Italien 2007 och hans hörnstenar i verksamhet ”Äta, handla, lära” har följt med även hit.

– Vi har så härligt mycket att lära av italiensk matkultur.Ibland känns vi svenskar som i svartvitt mot italienarna i färg, säger Pelle Lydmar, vd för Eataly Stockholm.

ÄTA: Den 3000 kvm stora saluhallen har tre restauranger som erbjuder en autentisk italiensk matupplevelse. Allt från napolitansk pizza till handgjord pasta och en rad olika traditionella rätter som alltid är lagade med färska ingredienser. Självklart finns en italiensk kaffebar och för de som gillar sötsaker även en choklad- och glassbar.

HANDLA: Saluhallen kommer att inkludera närmare 1000 italienska produkter, allt från pasta och såser till olivoljor, valda med omsorg och med hänsyn till råvaror och tillverkningsprocesser. Allt Eatalys bröd bakas dagligen på plats i den vedeldade ugnen. Det finns även ett stort utbud av italienska ostar och charkuteriprodukter, en kött- och fiskdisk, en fisk- och skaldjursbar, en mozzarellabar samt frukt och grönsaker. Därutöver bland annat ett lokalt urval av mejeriprodukter.

LÄRA: På Eataly finns även en ”La Scuola” som erbjuder en möjlighet att lära sig mer om italiensk matkultur i kurser och evenemang som hålls för såväl barn som vuxna. Allt enligt företagets motto ”mer kunskap, mer njutning”.

Eataly Stockholm öppnar lördagen den 17 februari 13.00.

Läs även:

11 härliga ställen att äta brunch på i Stockholm

7 härliga spa nära Stockholm värda en weekend

Här kan du äta veganbrunch i Stockholm

 Foto: Eataly
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.