Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Nu släpps Minttu med smak av kanelbulle

21 sep, 2020 
AvStina Dahlgren
Det finska likörmärket Minttu har de senaste åren tagit fram flera nya smaker. Nu lanserar de en minst sagt speciell sort – en fin hyllning till det svenska fikat.
Annons
ROSÉ APEROL SPRITZBrand logo
ROSÉ APEROL SPRITZ

Många har nog druckit både en och två Minttu-shots i sina dagar. Den populära mintlikören från Finland finns numera i flera smaker – vad sägs om exempelvis bubblegum, polka, lakrits, päron, karamell eller mintchoklad?

Minttu med smak av kanelbulle

Nu lanseras ännu en smak av Minttu och den här gången är det kanelbullen som får sätta smak på likören.

”Som en hyllning till vår mest älskade bulle anammar nu Minttu den svenska fikatraditionen genom att lansera Minttu cinnamon bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.” skriver företaget i ett pressmeddelande.

En minttuflaska som ligger på massa kanelbullar
Nya Minttu cinnamon bun!

Den 22 september kommer den nya smaken att dyka upp, passande nog bara några dagar innan det är kanelbullens dag. Det är en begränsad upplaga på 200 flaskor som kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment. Smaken beskrivs som en läcker kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint.

Annons

Till skillnad från den klassiska Minttun med 35 procent alkohol i, så har Minttu cinnamon bun en alkoholhalt på 30 procent. Den ska vara perfekt både till fikat och till festliga tillfällen.

Likören som smakar semla

Och det är faktiskt inte första gången Systembolaget provar att ta in sprit med smak av kanelbulle. 2017 släpptes en dessertlikör med smak av kanelbulle och mjölk.

en flaska sprit, ett glas mjölk och en kanelbulle

I samma serie av sprit som smakar bakverk så fanns även semmellikören:

en semla, ett glas med likör och en flaska som står på en rund skärbräda i trä

Foto: TT, Systembolaget

LÄS MER:

Annons