Inför varje jul kommer det nya smaker av glögg. I år släppte Blossa för 18:e året i rad en ny flaska – denna gång med smak av grönt te och mynta. Förra året tog de inspiration från Hawaii och hade smaker av passionsfrukt, hibiskusblomma, kokos och kaffe.

Skapade glögg med smak av Gin & Tonic

Några som också är bra på att hitta på nya smaker är Stockholms Bränneri. Deras glögg med smak av Gin & Tonic gjorde succé 2018 och fick därför komma tillbaka året efter.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 2 500 flaskor sålde slut på 8 minuter. I år tar vi högre höjd så fler ska kunna få tag på produkten och kommer producera runt 6 000 flaskor, sa Anna Wikner, en av grundarna på Stockholms Bränneri, då.

Glögg med smak av Negroni

I år kör Stockholms Bränneri på en helt ny smak – en värmande Winter Negroni.

– I år tar vi ytterligare ett steg med en nytolkning, men kom samtidigt närmre vad en klassisk glögg innefattar; värmande bäriga toner, julkryddor och sötma, som vi nu gifter med Negronins djupa smak och balanserande bitterhet. Glögg möter en Negroni helt enkelt, säger Erik Hasselgärde, produktionsansvarig på bränneriet i ett pressmeddelande.

Så smakar Winter Negroni

Negroni är en aperitif gjord på gin, röd Vermouth, Campari, toppad med apelsinskal. Nu möter den glöggen, och kombinationen blir varma, kryddiga toner med sötma, samtidigt som Negronins bitterhet finns kvar. Klassiska julkryddor som nejlika, kardemumma, apelsin och kanel sätter smaken. Till det har man adderat djupa toner från körsbär- och svartvinbärsmust. De bittrare smakerna kommer från rönnbär, gentiana och malört.

– Vår Winter Negroni passar att dricka under hela vintern antingen på is som en klassisk Negroni eller varm som en glögg. Vi tror att alla de som uppskattat våra tidigare Gin & Tonic glögg även kommer älska årets variant, säger grundaren Anna Wikner i pressmeddelandet.

Glöggen kommer att finnas på Systembolagets hemsida från och med den 4 november klockan 10.00. En flaska på 500 milliliter kostar 192 kronor. Alkoholhalten ligger på 22 procent.

Serveringsförslag:

Winter Negroni

Winter negroni


– 5 cl Winter Negroni
– En stor isbit
– Maraschinokörsbär eller apelsinzest

Häll Winter Negroni över is och garnera med ett Maraschinokörsbär eller en bit apelsinzest.

Christmas Negroni

Christmas negroni 


– 5 cl Winter Negroni
– Lönnsirap
– Färskriven muskotnöt

Rör i en tesked lönnsirap i 5 cl värmd Winter Negroni. Riv muskotnöt över vid servering.

Varm Winter Negroni

Varm Winter negroni

Värm din Winter Negroni och avnjut i ditt favoritglas eller kopp. Gärna framför brasan.

Foto: TT, Petter Bäcklund

LÄS MER:

GT-glöggen kommer tillbaka – så smakar årets upplaga

Blossa släpper rött mousserande vin med smak av glögg

Blossa årgångsglögg 2020 – så smakar årets upplaga

Mest läst