Den nya betalningsappen Maîtres föddes ur idén att synliggöra stammisar för restaurangerna själva, men under tiden konceptet utvecklades adderades en rad funktioner som ger ökad service till besökaren.

Den kanske allra största fördelen med appen är att du kan betala notan när du känner dig klar och sen bara lämna bordet, du slipper alltså vänta in servitör, dra kortet och vänta på kvitto – på så sätt är appen för restaurangbesöket ungefär vad Uber-appen är för taxiresan.

– Vår ambition med Maîtres är att skapa ännu bättre förutsättningar för både restaurang och gäst att förhöja restaurangupplevelsen. Att optimera kedjan från bokning till betalning genererar ökad lönsamhet för restaurangerna och bättre service för gästen, säger Lotta Brattin, CEO på Maîtres i ett pressmeddelande.

Lotta Brattin, CEO på Maîtres.

Fler fördelar med Maîtres är att dina restaurangbesök sparas på din profil i appen och där kan krögaren lätt se om du är en återkommande kund och därmed prioritera dig i servicen, samt få information om dina preferenser och tillmötesgå dessa på ett lättare sätt.

Betala notan i telefonen och lämna bordet när du känner för det.

Precis som i andra restaurangappar kan du även hitta restauranger efter din smak och sköta bordsbokning i appen.

Lanseringen inleds i Stockholm men efter hand planerar man att expandera. Bardot, Brasserie Balzac, Boqueria, Kommendören, Urban Deli, Vassa Eggen och Tennstopet är några av de restauranger som redan finns i appen.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.