En mun som äter på en glass

Snart är våren här och med den kommer även årets nya glassorter. Hemglass släpper nu sex nyheter innehållandes både överraskningar och gamla klassiker i nya skepnader. Bland annat så får glassbåten en uppdaterad version som smakar citron och lakrits.

Förra året lanserades glasskallen, där hallon- och lakritsskallen gick från godishyllan till frysdisken. I år får den sällskap av kola- och lakritsskallen som är en av nyheterna som presenteras av Hemglass.

Hemglass lanserar vegansk sparrisglass

Den allra största överraskningen står sparrisglassen för. Förra årets aprilskämt blev nämligen till verklighet efter Instagramföljarnas önskemål.

– Vi tänkte nu rör vi om lite i grytorna och ger Sverige något roligt och annorlunda, en perfekt nyhet som jag tror kan bli riktigt omtyckt, säger Anders Granath, affärsutvecklingschef på Hemglass, i ett pressmeddelande.

Sparrisglassen är dessutom helt vegansk. Här nedan kan du spana in årets nyheter från Hemglass. Vilken blir din favorit?

Piratbåt

en glassbåt i svart och gult

Glassbåten i en annorlunda variant med lakrits och citron.

Beskrivning från Hemglass: En karta över de sju haven ledde fram till den godaste av skatter. Citroner och saltlakrits i en piratbåt förbjuden för landkrabbor. Piratbåten är täckt av saltlakrits och fylld med gräddglass som smakar citron.

Trafikljus

isglass i rött, grönt och gult

Isglassen som har samma färg som ett trafikljus.

Beskrivning från Hemglass: Kan du inte trafikreglerna? Inga problem! Det är alltid grönt ljus att äta glass. Ät dig från jordgubb till päron med en paus på ananas. Klara, färdiga, ät!

Citronstrut

En strut med gul glass

Soliga nyheten citronstrut!

Beskrivning från Hemglass: När livet ger dig citroner, ät en citronstrut. Citronstruten som med sin goda hallonsylt och citronöverdrag får vem som helst att dra på smilgroparna.

Glasskalle

En glasspinne med en svart och brun döskalle på

Dödskallen med smak av kola och lakrits blir glass.

Beskrivning från Hemglass: Ett skumt godis med smak av kola och lakrits blev en glass som bevisar att även oväntade kombinationer bådar gott.

Laktosfri melonglass

En kula melonglass

Årets laktosfria nyhet är melonglassen. Mums!

Beskrivning från Hemglass: Melon smakar som att ligga på en kritvit strand i Karibien. Öppna locket så ses vi där. Dessutom är den laktosfri.

Vegansk Sparrisglass

Sparrisglass som är grön

Aprilskämtet från förra året blev detta årets nyhet.

Beskrivning från Hemglass: Smakkombinationen mellan den fräscha sparrisen och den syrliga citronen gör att glassen passar perfekt som efterrätt och kan serveras året runt – trots att den är en vårprimör.

Foto: Hemglass.

Läs mer:

Igloo Cola och alla nya glassar från GB våren 2020

Netflix lanserar glass med Ben & Jerry’s – Netflix & Chilll’d

Iskallt fika – vi har smakat de nya fikaglassarna från GB och Sia

Mest läst