frukostpudding i gamla syltburkar

pudding i gamla syltburkar

ÖVERNATTNINGSPUDDING X4

1 portion
½ dl havregryn OBS! ej fiberberikande

¾ dl laktosfri mjölk

½ dl laktosfri turkisk yoghurt

2 tsk chiafrön

Smaksättning

Alt 1: ¼ tsk vaniljpulver, 1 msk hallonsylt, ½ dl färska eller frysta hallon.

Alt 2: 2 tsk lönnsirap och ½ dl blåbär

Alt 3: 2 tsk kakao, 1 tsk lönnsirap, ½ banan

Alt 4: 1 msk jordnötssmör, 1 tsk lönnsirap, ½ banan

Gör så här:

Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.

Tips! Uteslut sirapen om du vill ha en helt osötad variant.

INSPIRERAD? LÄS MER:

Få skönare magkänsla! Börja dagen rätt med bovetecrunch – helt anpassade till FODMAP.
Så gör du hälsovåfflor
10 nyttiga och goda frukostrecept

Utvald läsning

Femina