Hamburgare och texmex av Lena Söderström (Semic)

Hamburgare och texmex av Lena Söderström (Semic)

Ostfylld quesadilla
(1 quesadilla räcker till en person)
2 dl riven texmexost
3 msk riven mozzarella
1/4 finhackad chilifrukt
1 msk hackad koriander
1 tortillabröd
olja till stekning

Beredning: Blanda ostarna med chili och koriander. Fördela ostblandningen över halva tortillan. Vik ihop tortillan så att det blir som en ostfylld halvmåne. Stek tortillan i lite olja på medelstark värme tills den har fin färg och fyllningen är genomvarm. Servera den hel eller skuren i bitar.

Salsa Fresca
(4-6 personer)
500 g cocktailtomater, gärna i olika färg
1 salladslök
1 grön chilifrukt
saft av 1 lime
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
salt

Beredning: Dela tomaterna. Ansa och skiva löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, lök, chili, lime, olivolja och vitlök. Smaka av med salt.