Hur man delar födelsedagstårta är en hetare potatis än man kan ana. När Kylie Jenner filmade hur hon tog en bit från mitten av tårtan blev hon kallad psykopat av sina upprörda följare, och många vill se tårtbitar i perfekta trianglar.

Därför är det kanske inte så konstigt att ett klipp där en familj delar en födelsedagstårta med hjälp av vinglas har blivit viralt.

I klippet, som har setts 1,6 miljoner gånger och gillats över 450 000 gånger, så visar en kvinna hur hennes dotters födelsedagstårta delas upp med hjälp av vinglas. Ingen tårtspade behövs, och i stället har man vinglasen som skålar för tårtätningen.

I klippet delar familjen tårta med vinglas.

Åsikterna går isär om sättet att äta tårta på

Men frågorna är många – och åsikterna går i sär. Många ifrågasätter varför man skulle vilja äta tårta ur ett djupt vinglas, som är helt kladdigt på sidan och jobbigare att diska än en vanlig tallrik. Andra uppskattar att det känns som ett coronasäkrat sätt att dela upp tårta, skriver The Mirror, som har uppmärksammat det virala klippet.

”Herregud, jag tror du precis upptäckte något nytt”, ”Nästa födelsedagsfest ska vi så göra det här”, och "Geni” är bara några av de uppskattande kommentarerna som klippet har fått.

Men andra tycker inte att tårtrevolutionen är något att ha.

”Nu måste ni ju äta hur kladdiga glas”, konstaterar en person.

”Jag tycker det känns som att jag precis bevittnat ett brott”, tycker en annan.

Många är skeptiska till sättet att äta på.

Läs mer:

Knepet bakom Jennifer Lopez skönhet som du har hemma i köket

Så lär du dig att ta och ge kritik på rätt sätt – tio enkla knep

Så stoppar du granen från att vissna – med enkla knepet