Parmabiff med pasta
Parmabiff med pasta

Så enkelt att det inte går att misslyckas.

40 MIN

(4 personer)
500 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
1 dl crème fraiche
10 färska salviablad
1 röd chilifrukt
salt och peppar
ca 40 g getost
8 skivor parmaskinka
olivolja
1 squash

Pasta:
400 g tagliatelle

1 dl hackad persilja

Örtolja:
1 1/2 dl olivolja

1 dl blandade färska örter, t ex ­basilika, persilja och salvia

1 tsk rivet citronskal

Beredning: Blanda färsen med ägg, ströbröd, crème fraiche, finhackad salvia och urkärnad och finhackad chili. Salta och peppra och forma till 8 biffar. Tryck en liten fördjupning i mitten på varje och lägg i en bit getost. Nyp ihop färsen runtom och linda in varje biff i en skinkskiva. Vänd biffarna i olivolja och stek dem på svag till medelstarkvärme ca 3 min på var sida.

Dela squashen i klyftor. Vänd klyftorna i olivolja och stek dem tills de har lite färg och känns mjuka, ca 3 min på var sida.

Koka pastan enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet. Blanda ner 1–2 msk olivolja och hackad persilja i pastan. Salta och peppra.

Mixa olivolja och örter till örtoljan med en stavmixer, smaka av med rivet citronskal.

Servera pastan med squash och biffar. Ringla örtoljan över.

Tips!

Har du en stor ­panna går det ­utmärkt att steka biffar och squash samtidigt.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO DAVID BACK